Ne smiruje se zemljište oko Petrinje – jutros opet jak zemljotres

66
Google Maps Screenshot

Još jedan zemljotres pogodio je jutros nešto prije 08:00 časova oblast Petrinje, a prilično se osjetio i u glavnom gradu Hrvatske, susjednoj BiH, a i u našem gradu.

Prema podacima Seizmološke službe Republike Hrvatske jačina potresa bila je 4,2 stepena po Richteru.

„Jutros, 4. januara 2021. godine u 07 časova i 49 minuta seizmografi Seizmološke službe Republike Hrvatske zabilježili su prilično jak potres s epicentrom kod Petrinje. Magnituda potresa iznosila je 4.2 prema Richteru, a intenzitet u epicentru V-VI stepeni EMS ljestvice. Potres se osjetio u središnjoj Hrvatskoj,“ navodi se na stranici Seizmološke službe.

U toku noći, tačnije u 4:20 h seizmografi hrvatske Seizmološke službe zabilježili su takođe prilično jak zemljotres s epicentrom dva kilometra sjeveroistočno od Petrinje. Magnituda potresa iznosila je 3,5 stepeni prema Richteru, a intenzitet u epicentru IV-V stupnja EMS ljestvice.

U toku jučerašnjeg dana na ovom području zabilježeno je skoro 50 manjih potresa.

Na sljedećem linku možete preuzeti uputstvo kako se pripremiti i ponašati prije, u toku i poslije zemljotresa, koji je izdala Državna uprava za zaštitu i spasavanje Republike Hrvatske: Ljudi su preživjeli katastrofalne potrese – možeš i ti!