Neđica Mijajlović pobjednica festivala „Shattyk“ u Kazahstanu

178

Neđica Mijajlović iz Brčkog vratila se nedavno iz Kazahstana sa muzičkog festivala „Shattyk“ sa prvom nagradom. Neđica je predstavljala Bosnu i Hercegovinu na ovom festivalu u glavnom gradu Kazahstana Astani, koji je održan od 3. do 8. jula 2018. godine.

Neđica je pjevala na svečanosti povodom obilježavanja 20 godina grada Astane, koji je 1997. godine proglašen glavnim gradom ove centralno – azijske zemlje.

Najbolje u prilog činjenici da je dostojno predstavljala svoj grad i državu govori prva nagrada, a potom i pozivi koji su uslijedili za učešće na festivalima u Litvaniji, Uzbekistanu i Turskoj.

Već je postalo uobičajeno posljednjih nekoliko godina da se naša mlada sugrađanka sa svih festivala na kojima učestvuje vraća kući sa nagradama.

„Učestvovala sam na brojnim festivalima, među kojima su i muzički susreti u Mađarskoj, Tunisu, Letoniji, Rusiji, Makedoniji, Gruziji, Italiji, Bjelorusiji i sada Kazahstanu. Na neki način mogu da kažem da osvajam kontinent po kontinet – Evropa, Afrika, Azija,“ kaže uvijek vedra i nasmijana Neđica.

Slobodno možemo reći da Neđica ide ka samom vrhu i želimo joj sreću u narednim nastupima i daljoj muzičkoj karijeri.

www.brckodanas.com

OSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite Vaše ime