Neznatno povećan broj lica pod zdravstvenim nadzorom, pacijent iz Brčkog preminuo u Banjaluci

126

U odnosu na 6. maj, kada je pod zdravstvenim nadzorom zbog COVID-19 bilo 405 lica, danas je taj broj 425. Broj lica u izolaciji povećan je uglavnom zbog povećanja, posljednjih dana, broja ulazaka preko graničnog prelaza, odnosno povratka u mesto prebivališta.

Tokom protekla 24 časa, Sanitarna inspekcija Inspektorata Brčko distrikta BiH, na graničnom prelazu Brčko – Gunja izdala je ukupno 16 rješenja o izolaciji, od toga osam za građane Brčko distrikta BiH, pet za građane Republike Srpske i tri za građane Federacije BiH. Broj obaveznih dana u izolaciji je ponovo smanjen, te umjesto 28, traje 14 dana.

Od početka epidemije, uzorak radi testoranja na virus SARS-CoV-2, uzet je od 561 građanina Brčko distrikta BiH, pozitivnih nalaza je bilo 20, negativnih 524, čeka se na rezultate za 18 lica, dok su, nažalost, četiri lica preminula.

„Pacijent iz Brčkog, koji je liječen na Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske u Banjaluci, a koji je bio zaražen virusom korona, preminuo je sinoć. Riječ je o pacijentu 1953. godište koji je ranije testiran u Banjaluci, a koji je imao i druge pridružene bolesti,“ saopšteno je iz Vlade Distrikta.