Nostrifikacija diploma omogućena i u Brčko distriktu

522

Vlada Brčko distrikta nastavila je ranije započetu redovnu sjednicu. Podršku izvršne vlasti dobila je odluka o imenovanju komisije za priznavanje dokumenata iz oblasti visokog obrazovanja.

Imenovanjem komisije stvoreni su pravni uslovi da građani Brčko distrikta mogu nostrifikovati diplomu u Brčko distriktu, a ne kao do sada da moraju ići u druge gradove da bi to učinili.

“Komisija će zaprimati dokumente i u saradnji sa Centom za informisanje i priznavanje dokumenata vršit će se nostrifikacija. Sama nostrifikacija, što se tiče podnosioca zahtjeve, će biti besplatna a komisija će raditi van radnog vremena tako da će u tom dijelu biti određenih finansijskih imlikacija po Brčko distrikt. Vlada je ptocijenila da treba obezbijedi svojim građanima tu uslugu” rekao je Senad Osmanović, šef Odjeljenja za obrazovanje.

U sastav komisije ulaze savjetnici, šefovi pododjeljenja i pravnici i na njima će biti i najviše odgovornosti u ovom poslu. Komisija zaprima dokumente, oni se šalju Centru za informisanje i priznavanje dokumenata koji na državnom nivou provjerava sve potrebno kako bi diploma bila nostrifikovana.

OSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite Vaše ime