Novi talas popuštanja mjera počeo danas

75

Od danas sa radom mogu da počnu i zdravstvene ustanove, kozmetički saloni i saloni ljepote, ugostiteljski objekti u zatvorenim prostorima i objekti za priređivanje igara na sreću.

Potrebno je da se oni, kao i ranije otvoreni privredni subjekti, pridržavaju svih epidemioloških mjera zaštite, uz praćenje pojedinačnih naredbi u kojima su propisani načini funkcionisanja privrednih subjekata.

U ponedjeljak 18. maja počinju sa radom i vrtići

Od ponedeljka 18.5.2020. godine počinju sa radom obdaništa i stavljaju se u funkciju dječija igrališta, kao i sport na otvorenom.

Policijski čas od 23:00 – 05:00 h

Policijski čas ponovo je skraćen i ovaj put za 60 minuta.

„Štab za zaštitu i spasavanje Brčko distrikta BiH izmijenio je Naredbu o zabrani kretanja licima na području Brčko distrikta BiH, te je izmjenom Naredbe zabranjeno kretanje u periodu od 23:00 do 5:00 časova. Naredba je stupila na snagu u utorak uveče 12. maja. Od ove naredbe izuzimaju se svi zaposleni koji vrše službene dužnosti ili su uključeni u provođenje mjera i aktivnosti u vezi sa proglašenjem stanja prirodne nesreće zbog koronavirusa kao i zaposleni u pravnim licima u kojim se radi kontinuiteta proizvodnje rad odvija u smjenama. U skladu sa ovom izmijenjena je i Naredba o radnom vremenu, te privredni subjekti mogu prilagoditi svoje radno vrijeme, s tim što moraju završiti sa radom najkasnije jedan čas vremena prije policijskog časa, odnosno do 22:00 časa,“ navodi se u saopštenju.

Sve naredbe objavljene su na službenom portalu Vlade Brčko distrikta BiH www.vlada.bdcentral.net .