Obustava nastave na pet dana

94

Zbog pogoršanja epidemiološke situacije na prostoru Brčko distrikta BiH, Štab za zaštitu i spasavanje Brčko distrikta BiH donio je naredbu kojom se obustavlja nastava u osnovnim i srednjim školama od ponedeljka 2.11.2020. godine do petka 6.11.2020. godine, odnosno na pet radnih dana.

„Naloženo je Odjeljenju za obrazovanje da dostavi plan odvijanja nastave nakon što škole ponovo počnu da rade, naročito vodeći računa o okupljanju velikog broja djece u javnom prevozu, koje je prepoznato kao žarište širenja virusa,“ saopšteno je iz Štaba.

Naredbom Štaba za zaštitu i spasavanje od danas, 30.10.2020. godine, pa u narednih sedam dana, ograničava se rad ugostiteljskim objektima do 22:00 časa.

„Nalaže se Kriznom štabu zdravstva da dostave prijedlog plana testiranja u osnovnim i srednjim školama u cilju utvrđivanja stvarnog epidemiološkog stanja i broja zaraženih u obrazovnim ustanovama,“ navodi se u saopštenju.

Kriznom štabu zdravstva takođe se nalaže da do utorka dostavi preporuku na koji način će biti održavani skupovi u okviru predizborne kampanje.

Štab za zaštitu i spasavanje će analizirati situaciju na terenu i dalje postupati u skladu sa epidemiološkom situacijom, zaključuje se na kraju saopštenja za javnost.

U Brčko distriktu BiH danas je evidentirano 46 novih slučajeva oboljelih od COVID-19, a ukupno je na teritoriji Distrikta 194 oboljela lica. U izolaciji je 739 osoba.