Očistimo Majevicu u nedjelju

21

U cilju promocije zdravog života i prirodnih potencijala Brčko distrikta BiH, kroz saradnju sa sportsko-rekreativnim udruženjima Planinarskim društvom „Granaš“, Klubom terenaca „4×4“ i „Klubom ljubitelja prirode“, te Civilnom zaštitom Brčko distrikta BiH, a u sklopu programa obilježavanja Dana Distrikta, Trkačko-rekreativni klub „Majevica“ Brčko organizuje događaj pod nazivom „Očistimo Majevicu“.

„Ovaj događaj je sadržan u ekološkoj akciji čišćenja prirode, te se očekuje učešće više od 100 učesnika iz Brčkog i okoline. Shodno raspoloženju učesnika, biće moguće pridružiti se grupi prema sopstvenoj fizičkoj spremi. Odnosno, formiraće se grupe koje će uređivati staze u dužini od 4 km, 8 km, 15 km i 20 km. Učešće u akciji je, naravno, besplatno, a za sve prijavljene učesnike obezbijeđene su majice, kao i ručak po završetku akcije, kažu u TRK „Majevica“ Brčko.

Cilj akcije, koja će biti realizovana u nedjelju 7. marta sa početkom u 11:00 časova, je podići svijest stanovništva o značaju očuvanja naše prirodne sredine. Uz ovo dobročinstvo prema našoj ljepotici, garantujemo i dobro druženje i zabavu, poručuju organizatori.

Više informacija pratite na FB događaju: Očistimo Majevicu