Od obećanja lokalne vlasti malo šta ispunjeno

47

Prije godinu dana, Brčaci su se naslušali raznih obećanja lokalne vlasti o brojnim projektima, većem zapošljavanju, poboljšanju životnog standarda, boljoj raspodjeli para iz budžeta Distrikta… Kad se danas prisjete svega izrečenog, većina samo odmahuje glavom i kaže – obećanje, ludom radovanje.
Ipak, ima i onih koji nemaju mnogo zamjerki na prošlogodišnji rad brčanske vlasti. Nekima su obećanja i ispunjena.

Gradonačelnik je svjestan odnosa obećanog i urađenog. Uvjerava da je većina obećanja, poput onih o borbi protiv korupcije, platama, zakonu o radu i javnoj upravi, ostala samo na riječima zbog, kako ih zove – specifičnih okolnosti.

“Više privrednih inicijativa koje su u čekanju, ali zbog naših odnosa i očekivanja, postizanja konsenzusa, oni teško dolaze na red da se realizuju”, izjavio je Anto Domić, gradonačelnik Brčko distrikta.

Nekome je dozlogrdilo da sluša prazna obećanja pa je, sve što misli o propustima nadležnih, objelodanio na panoima u centru grada. Po gradu je počelo da se šuška da iza tih poruka stoji Mirsad Đapo i stranka koju je nedavno osnovao. On to demantuje.

“Iako je ovo nekakav politički marketing kada nas prozovu oko ovoga, kao ozbiljan političar – nadam se da me u Brčkom tako prihvataju – mogu sa sigurnošću reći da zaista u ovome projektu nisam učestvovao”, naglasio je Mirsad Đapo, jedan od osnivača BDP-a.

Pitanja ostaju na panoima i na njih još niko ne daje odgovore. Nema ni odgovora na pitanje šta će biti sa obećanjima za 2016. kad ni prošlogodišnja nisu ispunjena.

(ATV)

OSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite Vaše ime