Od petka rad ugostiteljskih objekata do 23:00 h

51

Naredbom Štaba za zaštitu i spasavanje Brčko distrikta BiH od petka 10.07.2020. godine, pa u naredne dvije sedmice, rad ugostiteljskih objekata na prostoru Brčko distrikta BiH biće ograničen do 23:00 časa.

„Inspektorat Brčko distrikta BiH će vršiti pojačane kontrole rada ugostiteljskih objekata koje se odnose na naredbu Štaba o radu za vrijeme epidemije virusa korona, a koje se najviše odnose na fizičku distancu, raspored stolova, dezinfekciju i ostalo. Sugeriše se vlasnicima ugostiteljskih objekata da organizuju rad što je moguće više na otvorenom, odnosno u baštama,“ navodi se u saopštenju.

Štab za zaštitu i spasavanje danas je donio i naredbu o nabavci 2.000 testova za zatvorene PCR aparate, koji su instalirani u brčanskoj Bolnici i Pododjeljenju za javno zdravstvo.

13 lica zaraženo virusom korona

Na liječenju od COVID-19 u brčanskoj bolnici je šest pacijenata, dok je sedam na kućnom liječenju. Pod zdravstvenim nadzorom je 110 osoba, koja su bila u kontaktu sa nekim od zaraženih lica. Od početka epidemije do danas, na virus korona u Brčko je testirano 1.236 ljudi.