Održan humanitarni turnir u malom fudbalu „Sjećanje na Jasmina i Dalibora“

70

Internacionalna Policijska asocijacija IPA – Regionalni klub Brčko distrikt BiH, proteklog vikenda organizovala je turnir u malom fudbalu koji nosi naziv „Sjećanje na Jasmina i Dalibora“. Takmičenje u malom fudbalu održano je u fiskulturnoj sali Tehničke škole u Brčkom, a učestvovalo je 16 ekipa.

„Bila je ovo prilika da se Policija još više približi građanima, da se organizuje lijepo druženje i sportski dan, ali i sačuva uspomena na naše prerano preminule kolege i opomena da se takvi događaji više ne dešavaju“, rekao je Milan Nikolić, predsjednik IPA kluba Brčko distrikta BiH, koji je uručio pehare za tri najuspješnija tima.

Prvo mjesto pripalo je ekipi „Garavi sokak“, na drugom mjestu našla se ekipa IPA kluba, dok je treće mjesto pripalo ekipi Granične policije. Predstavnici timova kažu da im je plasman takođe bio na posljednjem mjestu, dok je prvobitna ideja druženje, ali i humanitarni karakter ovog turnira.

„Prihod od kotizacija ekipa biće uplaćen kao donacija Udruženju „Beba više“ odnosno njihovoj „Školi za trudnice“, istakao je sekretar IPA kluba Brčko, Husein Huskić.

On je dodao da su prihod od prošlogodišnjih uplata donirali Udruženju „Brčansko srce“, ističući da na taj način članovi IPA kluba, ali i njihovi prijatelji izražavaju svoju društvenu odgovornost.