Održan Prvi sajam zapošljavanja i obrazovanja u Brčkom

205

U Omladinskom centru u Brčkom danas je održan Prvi sajam zapošljavanja i obrazovanja, na kojem je učestvovalo 25 poslodavaca, 21 fakultet, 4 srednje škole, tri ambasade sa pedesetak koledža, kancelarija za karijerno savjetovanje i unapređenje biznisa i programa za podršku školovanju. Sajam je organizovan u saradnji Zavoda za zapošljavanje, Vlade Brčko distrikta BiH i Omladinskog centra „Vermont“.

Cilj sajma je bio da se na jednom mjestu okupe svi zainteresovani poslodavci i investitori, a sajam je otvorio gradonačelnik Brčko distrikta BiH Siniša Milić.

„Ovo je jedna nova aktivnost i pragmatičan pristup u rješavanju ogromnog problema nezaposlenosti i dovođenja u direktnu vezu onih koji traže posao i onih koji ga nude, kao i predstavnika obrazovnih institucija od srednjih škola do fakulteta“, rekao je prilikom otvaranja Sajma gradonačelnik Siniša Milić.

Nezaposlenim licima koja su imala zakazane termine redovnog javljanja u Zavod za zapošljavanje danas su bile dostupne i usluge mobilnog biroa.

Vlado Jevtić, direktor Zavoda za zapošljavanje Brčko distrikta BiH, istakao je da se na ovaj način poslodavcima pružila mogućnost da na jednostavan i neposredan način dođu do kvalitetnih radnika, a nezaposlenim da se na jednom mjestu predstave većem broju poslodavaca.

Na sajmu su održani i paneli o temama „Važnost usaglašavanja tržišta rada i sistema obrazovanja“ i „Obrazovanje u funkciji zapošljavanja“. Sajam je posjetio veliki broj građana, a o efektima sajma zapošljavanja i obrazovanja i informaciji da li je iko danas zaista dobio posao, tek treba da se čuje.

 

Prije početka Sajma zapošljavanja i obrazovanja, gradonačelnik Siniša Milić, zamjenik predsjednika Skupštine Ivica Filipović, direktor Zavoda za zapošljavanje Vlado Jevtić i mnogobrojni gosti obišli su nove prostorije Zavoda za zapošljavanje Brčko distrikta BiH u bivšoj zgradi preduzeća „Merkur“, koje su uređene uz pomoć Vlade Švajcarske, a koje će uskoro biti i zvanično otvorene.

www.brckodanas.com

OSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite Vaše ime