Održana prva likovna kolonija za male slikare ateljea Poliglota

18

U organizaciji OMladinske organizacije “Mali princ” iz Brčkog, a u saradnji sa Etno restoranom “Marco Polo” u Potočarima kod Brčkog, održana je prva likovna kolonija za djevojčice i dječake – polaznike Likovnog ateljea “Instituta Poliglota”.

Ova jedinstvena kulturna manifestacija organizovana je u šumskom ambijentu tik uz restoran, a inspirativno okruženje, u kojem ima i mini zoo-vrt, podstaklo je mališane da budu još kreativniji i naslikaju sjajna djela, koja će krasiti zidove ovog restorana.

Voditeljica Likovnog ateljea Gabrijela Ljoljić Đurđević rekla je da je “organizacija likovne kolonije jedan vid učenja mališana da kroz druženje i igru pokažu svoju kreativnost i talenat, bez ustručavanja. Sa druge strane, uobičajeno je da odrasli slikari redovno imaju ovakva okupljanja, dok djeca rijetko mogu da okuse ovakve događaje, koji pozitivno utiču na njihov razvoj kao umjetnika, a omogućavaju im da ujedno uživaju u druženju, igri, trčkaranju, istraživanju, i naravno radu. Zato smo mi odlučili da im priuštimo jedno ovakvo zadovoljstvo, koje će im sigurno ostati u lijepom sjećanju”.

Na koloniji je učestvovalo dvadesetak mališana, uglavnom polaznika Likovnog ateljea “Poliglota”, ali su se koloniji mogli pridružiti i mališani koji su se zatekli u restoranu, što im je dodatno uljepšalo boravak u ovom ambijentu.

Likovna kolonija realizovana je pod pokroviteljstvom gradonačelnika Brčko distrikta BiH.

“Ovo je prilika i da pozovemo sve dječake i djevojčice koji vole crtanje, slikanje, bojenje, pravljenje raznih predmeta od drveta ili drugih materijala, da nam se pridruže, jer je u toku upis na likovne radionice. Više informacija nalazi se na facebook stranici “Instituta Poliglota”. Dođite da se družimo, igramo i razvijamo kreativnost”, poručuje Gabrijela.