Održana putnička tribina sa Snežanom Radojičić

71

Biciklistički klub “Sv. Nikolaj” iz Brčkog organizovao je putničku tribinu sa svjetskom ciklo-putnicom Snežanom Radojičić. Snežana je hrabra i odlučna dama koja putuje po svijetu biciklom, i to traje od 2011. godine, od kada je ispedalala oko 55.000 km i obišla oko 40 zemalja.

Posljednje zemlje u nizu koje je ova ciklo-putnica obišla su bile zemlje Dalekog istoka, odnosno Kina, Japan, Tajland, Vijetnam i Sjeverna Koreja. Upravo Sjeverna Koreja je predstavljala povod za tribinu u Brčkom, odnosno knjiga o ovoj zemlji koju je Snežana napisala, o zemlji Kim Džong Una u koju se rijetko ide. Njenoj zanimljivoj priči u Omladinskom centru u Brčkom prisustvovali su ljubitelji putopisa i vožnje bicikla.

A o čemu je tačno riječ u ovom svojevrsnom putopisu možete saznati ukoliko knjigu kupite, što se može jednostavno učiniti online putem njenog bloga, ili je pozajmite u gradskoj biblioteci, kojoj je Snežana poklonila neka od svojih djela. Na ovaj način zainteresovani čitaoci mogu da saznaju više o njenim avanturama i dalekim zemljama, ali isto tako i da se ohrabre da slijede svoje snove, te ujedno pomažu Snežani da nastavi svoja putovanja i pisanje putopisnih reportaža i knjiga.

“Snežana Radojičić trenutno organizuje putničke tribine, promovišući svojih 7 napisanih knjiga. Brčko je bilo otprilike 30. etapa na mapi sa ostalim gradovima bivše Jugoslavije u kojima su se održale njene tribine. Otkrili smo da će Snežana narednih nekoliko mjeseci provesti pišući knjigu o Japanu, jednoj od najposebnijih država naše planete, a nakon toga, s obzirom da se „oprostila“ s Azijom i Okeanijom, u planu je prelazak na latinoamerički kontinent i putovanje od krajnjeg juga Južne Amerike, pa do snježnih sjevernih dijelova Sjeverne Amerike”, kaže Željko Novaković, predsjednik BK “Sv. Nikolaj”.