Okrugli sto za mlade preduzetnike „Od ideje do realizacije“

35

Savjet mladih Brčko distrikta BiH, u saradnji sa Privrednom komorom, organizatorom tradicionalnog Međunarodnog sajma privrede u Brčkom, koji će ove godine biti održan od 7 – 9.11., organizuje okrugli stol pod nazivom “Od ideje do realizacije” i to za mlade preduzetnike.

„Okrugli sto će biti koncipiran tako da će u njemu da učestvuju mladi, odabrani, preduzetnici, koji su prošli ili uspješno posluju zahvaljujući podsticajnom programu samozapošljavanja, sa ciljem da drugim mladim ljudima prenesu svoja iskustva i ispričaju svoj put “Od ideje do realizacije” vlastitog biznisa“, kažu u Savjetu mladih.

Okrugli sto će biti održan drugog dana Sajma, odnosno u petak 8.11.2019 godine od 10:30 do 11:30 časova u prostorijama TC Tropic, te organizatori pozivaju sve zainteresovane da prisustvuju i učestvuju u radu okruglog stola, te pridonesu raspravi o ovoj važnoj temi.

„Na ovaj način želimo da podstaknemo mlade ljude da razmisle o pokretanju vlastitog preduzetničkog podhvata i da im pokažemo kako da opstanu na tržištu rada, te samim tim i egzistencijalnom tlu Distrikta. Dakle, ovaj okrugli sto ima za cilj da promoviše preduzetništvo i preduzetničke vještine kod mladih, u svrhu poboljšanja započetog poslovanja, odnosno zapošljavanja ili samozapošljavanja nezaposlene mlade populacije“, poručuju iz Savjeta mladih Brčko distrikta BiH.