Osmomartovska trka – petak 28.02. zadnji dan za prijave

145

Članovi Trkačko Rekreativnog Kluba „Majevica“, ili TRKovci, povodom 20. godišnjice Brčko distrikta BiH organizuju „Osmomartovsku uličnu trku“.

Trka će startovati u subotu 07.03.2020. godine u 13:00h sa brčanskog izletišta “Ficibajer” i kretaće se savskom obalom sve do Željezničkog mosta.

„Ovo je idealna prilika i za Brčake da protrče ovom trasom, obzirom da je ona uglavnom zatvorena za građane zbog rada Luke Brčko i lučke kapetanije, a biće specijalno otvorena za naše trkače“, kažu organizatori.

Za učesnike su pripremili dvije trke – trku od 2 km i trku od 8 km.

„Obe trke su kružnog karaktera. Mala trka kreće od Ficibajera do ulaza u Luku, gdje se pravi okretna stanica, dok velika ide od izletišta Ficibajer do Željezničkom mosta i nazad. Osim trčanja biće tu i ostalog zabavnog programa, a za trkače dovoljan broj okrepnih stanica da bi svi uživali u ovom događaju. Staza koju pripremamo bezbjedna je od automobila i predstavlja najmirniji dio Distrikta. Uz to, podršku će nam pružiti i pripadnici Policije Brčko distrikta BiH, kao i brojni volonteri“, kažu u TRK „Majevica“.

Za one koji žele da učestvuju u trci evo i informacija na koji način je to moguće:

„Na velikoj trci (8 km) uplatom kotizacije u iznosu od 20,00 KM. Uplate su moguće do 28.02.2020. godine. Prijave nakon ovog datuma su moguće, ali ne garantujemo pun startni paket. Uplate se vrše žiralno uplatom na “Trkačko-rekreativni klub Majevica Brčko”, broj tekućeg računa: 572-236-00005429-42. Svrha: Uplata kotizacije. Za grupne prijave, odnosno više od četiri učesnika, odobrili smo popust u iznosu od 15 KM po učesniku. Na uplatnici je potrebno navesti ime vođe grupe koji će dostaviti spisak trkača koji čine grupu. Na maloj trci (2 km) uplatom kotizacije u iznosu od 5,00 KM. Moguće su i gotovinske uplate na dan trke. Prijave se vrše on-line putem formulara na linku:

https://docs.google.com/forms/d/1VWSmskKlSvKNXtm39eik4S6IOyNYJtdAFcL8uZuk5aE/

Startni paketi obuhvataju:
– za veliku trku (8 km): pamučnu majicu trke, medalju, startni broj i okrepne stanice.
– za malu trku (2 km): medalju, startni broj i okrepnu stanicu.

Za najbolje i najsrećnije učesnike obezbjeđene su i vrijedne nagrade, poručuju organizatori osmomartovske trke.