Peti Pab kviz u četvrtak

43

U okviru druge sezone Pab kviza, ovog četvrtka, 17. januara, u Balkan pabu biće održan Pab kviz br. 5 u organizaciji Udruženja Stand-Up BH.

Da biste učestvovali u kvizu, potrebno je da okupite ekipu od najmanje dva do najviše šest članova, osmislite ime, prijavite se i dobro zabavite. Ekipe očekuje 50-ak pitanja podijeljenih u šest oblasti – opšta informisanost, istorija, geografija, književnost, film i muzika, sport. Odgovara se na pitanja na unaprijed pripremljenim papirima, koje, zajedno sa olovkama, obezbjeđuje organizator. Vaše je da ponesete znanje i dobro raspoloženje.

Učešće u kvizu je besplatno. Na kraju večeri, svi odgovori se prikupljaju i boduju, a ekipa sa najviše tačnih odgovora ponijeće laskavu titulu pabovskog sveznalice, uz vrijedne nagrade. Prvoplasirana ekipa osvaja tri knjige „Jadi mladog Vertera” autora Johana Volfganga Getea i žirafa piva, a drugoplasirana ekipa jednu knjigu „Jadi mladog Vertera” i balkan platu.

“Osnovni cilj je uvijek dobra zabava uz opušteno druženje i smijeh, ali svakako da će se na papirima ispred učesnika naći i poneko teže pitanje, čisto da bi se atmosfera malo zagrijala. Od zastave Lihtenštajna, preko života Nikole Tesle, do autora Praškog groblja – nema te informacije koja je beskorisna kada je veče za Pab kviz”, kaže Aleksandar Pantelić, predsjednik Udruženja Stand-Up BH iz Brčkog.

Ekipa sa najvećim brojem pobjeda na kraju sezone će dobiti šampionski pehar. U okviru sezone je osam kviz večeri, a za dva dana nas očekuje peta. Srećno svima!