Pionirke KK “Lavovi” Brčko vicešampionke Republike Srpske

105

Ženska pionirska selekcija Košarkaškog kluba “Lavovi” iz Brčkog osvojila je vicešampionsku titulu u prvenstvu Republike Srpske i ostvarila do sada najveći uspjeh u istoriji ovog kluba od osnivanja 2014. godine.

“Utakmicama finalnog turnira prvenstva Republike Srpske u konkurenciji pionirki (2004/2005. godište) koji je u nedelju, 21. aprila održan u Brčkom, spuštena je zavjesa na sezonu koju slobodno možemo nazvati istorijskom za naš klub jer je ostvaren do sada najveći uspjeh u klupskoj istoriji. Pobjedom protiv OKK “Feniks” iz Banja Luke 75:33 i porazom od ŽKK “Leotar 03” iz Trebinja 27:59, naše djevojčice okitile su srebrnim medaljama i titulom vicešampiona Republike Srpske za sezonu 2018/2019.”, saopšteno je iz KK “Lavovi”.

Uspjeh koji će ostati zlatnim slovima upisan u klupskoj istoriji ostvarile su: Milica Đokić, Amila Smajić, Katarina Stanišić, Nikolina Đokić, Ana Đokić, Adna Okić, Violeta Vukić, Jelena Blagić, Jelena Lazarević, Ksenia Vukić, Sara Đokić i Anđela Bajević, trener Aleksandar Bližnjaković.

“Djevojčice koje su tokom čitave sezone iz treninga u trening iz utakmice u utakmicu pokazale šta znači ljubav prema košarci i spremnost da se odreknu mnogo toga što čini svakodnevnicu većine današnjih tinejdžera, a sve sa ciljem da ostvare uspjeh na terenu, koji su na kraju zaista i ostvarile.  Osvojile su srebrne medalje koje za sve nas sijaju zlatnim sjajem! Zlatnim sjajem jer ovo su djevojčice koje su prve košarkaške korake napravile u “Lavovima” na prvim treninzima po osnivanju kluba”, ponosno ističu u klubu.

Ne sumnjamo da ovu ekipu očekuje još mnogo uspješnih utakmica i turnira, te da se raduju novim izazovima.