Pionirke KK “Lavovi” na završnici prvenstva Republike Srpske

97

Ženska pionirska selekcija Košarkaškog kluba “Lavovi” iz Brčkog osvojenim prvim mjestom u Ligi za mlađe kategorije Područnog košarkaškog odbora (PKO) Bijeljina ostvarila je plasman na završnicu Prvenstva Republike Srpske.

Polufinalni turnir Prvenstva Republike Srpske biće održan u subotu, 6. aprila 2019. godine u Istočnom Sarajevu, a osim ženske pionirske selekcije KK “Lavovi”, učestvuju i dvije najuspješnije ekipe iz PKO Romanija Hercegovina, a to su: ŽKK “Leotar 03” iz Trebinja i OKK “Igman” Istočno Sarajevo.

Dvije prvoplasirane ekipe ostvaruju pravo nastupa na Finalnom turniru Prvenstva Republike Srpske, a za titulu prvaka Republike Srpske boriće se protiv dvije najuspješnije ekipe sa drugog polufinalnog turnira, na kojem učestvuju najbolje ekipe iz Područnog košarkaškog odbora Banja Luka i Područnog košarkaškog odbora Doboj.

Sve utakmice se igraju u sportskoj dvorani “Vojkovići” u Istočnom Sarajevu. Od 12 h igraju “Igman” i “Lavovi”, od 14 h “Lavovi” i “Leotar” i od 16 h “Leotar” i “Igman”.  

Trener Aleksandar Bližnjaković na ovom turniru računa na košarkašice Milicu Đokić, Amilu Smajić, Katarinu Stanišić, Nikolinu Đokić, Adnu Okić, Saru Đokić, Anđelu Bajević, Violetu Vukić, Anu Đokić, Kseniu Vukić, Jelenu Blagić i Jelenu Lazarević, saopšteno je iz kluba.