Plesni turnir i državno prvenstvo u LA i ST plesovima biće 19. septembra

153

Plesni klub „Mambo Brčko” i Savez sportsko – plesnih klubova u Bosni i Hercegovini, u subotu 19.09.2020. godine u dvorani Tehničke škole u Brčkom organizuju Državno prvenstvo Bosne i Hercegovine u latino američkim i standardnim plesovima i Open turnir „Brčko Gala Night 2020 “, čime se otvara ovogodišnja sezona sportsko – plesnih turnira u BiH.

Ovaj turnir prvobitno je trebalo da bude održan 07. marta, ali je dan prije održavanja odgođen, zbog COVID-19, koja je u tim danima počela da uzima maha u Brčkom, BiH i regionu.

“Naši plesni događaji do sada su bili jedni od najmasovnijih sportskih događaja u Brčko distriktu BiH, ali, s obzirom da i dalje postoji opasnost od širenja virusa korona, te da trenutno u dvoranskim takmičenjima nije dozvoljeno prisustvo publike, još ne znamo da li će turnir zaista proteći bez bodrenja publike, koja je u Brčkom sjajna. O tome ćemo govoriti više par dana neposredno prije turnira,” kažu organizatori.

Takođe ističu da će u potpunosti ispoštovati aktuelne mjere i preporuke Štaba za zaštitu i spasavanje Brčko distrikta BiH.

Sportsko – plesni parovi, solo djevojčice i formacije se pripremaju da bi ostvari što bolje rezultate na predstojećem državnom prvenstvu, te na taj način stekli uslove za ulazak u reprezentaciju BiH i samim tim predstavljali našu državu na svjetskim i evropskim prvenstvima.

Plesni klub “Mambo Brčko” je dobitnik nagrade za organizaciju najboljeg sportskog događaja u prošloj godini na manifestaciji Sportista godine Brčko distrikta BiH – WDSF World Open Brčko Championship 2019, te vas u susret prvom ovogodišnjem plesnom turniru podsjećamo na to kako je bilo na ceremoniji otvaranja Svjetskog plesnog turnira u Brčkom WDSF Opening Ceremony 2019