Pobjeda Lavica protiv Leotara 03

35

U dvorani Tehničke škole u Brčkom, pred velikim brojem navijača, košarkašice “Lavova” odigrale su zaostalu utakmicu osmog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine protiv odlične ekipe “Leotara 03” iz Trebinja i izvojevale tešku, ali ipak pobjedu, rezultatom:

LAVOVI 59 : LEOTAR 57
(15:23, 23:10, 6:14, 15:10)

Lavice nije služio šut tokom većeg dijela meča, što su gošće koristile i vodile skoro čitavu utakmicu. Odbrana Lavica bila je agresivinija od napada i sprečavala Trebinjke da naprave veću rezultatsku razliku. Ipak, trojka Ines Babić na samom kraju meča donijela je dugo očekivani rezultatski preokret i dovela do sjajne pobjede, na zadovoljstvo svih, a posebno publike koja je svaki poen Lavica gromoglasno ispratila.

“Jedna vrlo teška utakmica, kao što smo i očekivali. Ekipa Leotara nije bila kompletna, imala je zdravstvenih problema sa dvije igračice, možda je to uticalo na moju ekipu da se malo večeras opusti, ali u svakom slučaju ekipa nije bila prepoznatljiva, posebno poslije utakmice u Banjaluci gdje smo pokazali da smo fajteri, da kao i svi mladi želimo da se dokazujemo, da se borimo. Večeras toga nije bilo, za svaki poen smo se patili, i na kraju smo pobjedili uz neku dozu sreće. 15-16 otvorenih šuteva nismo mogli da pogodimo, šut nas nije služio nikako, ali, bodovi ostaju u Brčkom, pobjeda se piše i mi idemo dalje”, izjavio je nakon utakmice trener Aleksandar Bližnjaković.

Najefikasnije u ekipi KK “Lavovi” bile su Ajla Lević i Mirela Halilović, sa po 18 postignutih poena. Igrale su još: Milica Đokić (6), Iva Karišik (8), Jelena Lazarević (4), Ines Babić (3), Valentina Došić (2), Tamara Šarenac (0), Sara Đokić (0), dok su na klupi bile Adna Okić, Ana Đokić i Ksenia Vukić.

“Večeras smo bili svjedoci jedne lavovske borbe i lavovske pobjede, minimalnim rezultatom, ali zaslužene pobjede naših djevojaka, koja nam izuzetno znači u nastavku borbe u Premijer ligi i nastavku ostvarenja primarnog cilja, a to je opstanak ove sezone u društvu najboljih u BiH. 2021. godina je do sada najuspješnija, od osnivanja kluba i završavamo je pobjedom, ali odmora nema, već 3. januara nastavljamo sa takmičenjem, idemo u Konjic i nadamo se pobjedi i tamo”, rekao je Boško Vukadinović, predsjednik KK “Lavovi” Brčko.

U 10. kolu Premijer lige BiH Lavice gostuju ekipi ŽKK “Konjic” iz Konjica. Utakmica se igra u ponedjeljak 3. januara 2022. godine.

IZVORbrckodanas.com
Prethodni postZapočela kampanja zagovaranja zapošljavanja osoba sa invaliditetom
Sledeći postZajednička novogodišnja press konferencija Vlade i Skupštine – godina na izmaku zadovoljavajuća