Počela gradnja 1,6 km vodovodne mreže u Boću

20

Prema zaključenom Ugovoru o izvođenju radova između Odjeljenja za komunalne poslove Vlade Brčko distrikta BiH i JP “Komunalno Brčko“ d.o.o. Brčko distrikt BiH, danas je počela realizacija projekta pod nazivom „Nastavak izgradnje vodovodne mreže u mjesnoj zajednici Boće“.

“Cijena ugovorenih radova iznosi  140.400,00 KM sa uračunatim PDV-om i svim troškovima. U skladu sa projektom biće izgrađeno  oko 1.600 m cjevovoda DN 110 NP 10 bara. Svi radovi će biti izvedeni u skladu sa važećim tehničkim propisima, normativima i standardima koji važe za izvođenje radova ove vrste, i to vlastitim kadrovskim i materijalno-tehničkim kapacitetima”, kažu u JP “Komunalno Brčko”.

Radovi se realizuju na osnovu provedenog  otvorenog postupka za nabavku radova, te u skladu sa predmjerom radova navedenim u tenderskoj dokumentaciji, u kojem je JP “Komunalno Brčko“ izabrano kao najpovoljniji ponuđač, saopšteno je iz ovog preduzeća.

U MZ Boće u proteklih desetak godina vodovodna mreža rađena je fazno, te je i ovaj projekat dio cjelovitog projekta kojim se obezbjeđuju uslovi za priključenje na vodovodnu mrežu svih stanovnika ove mjesne zajednice.