Počeli radovi na uređenju gradskog Zanatskog centra

36

Radovi na uređenju Zanatskog centra, jedne od prepoznatljivih arhitektonskih cjelina u užem jezgru Brčkog, konačno su počeli.

Jasmina Fazlić, vlasnica frizerskog salona koji posluje u ovom dijelu grada dugi niz godina, kaže da realizacija ovog projekta svim vlasnicima lokala znači neizmjerno mnogo.

„Zahvaljujemo se Vladi Distrikta jer nam uređenje ovog dijela grada znači zaista mnogo i Zanatski centar bi konačno opet trebalo da oživi. Od nas zanatlija mnoge porodice žive, tako da se nadamo da će se i stanje poboljšati nakon uređenja infrastrukture, stubišta, pločnika, rasvjete i sl.,“ kaže Jasmina.

Radove na rekonstrukciji gradskog Zanatskog centra obišao je danas i gradonačelnik Brčko distrikta BiH Esed Kadrić. Izjavio je da je ovo veliki dan za sve vlasnike lokala u ovom centru, koji će uskoro moći da kvalitetnije obavljaju svoju djelatnost.

„Zanatski centar godinama je bio u teškom stanju. Vlasti Distrikta učinile su veliki napor da dođe do početka današnje rekonstrukcije i sanacije platoa, što nam omogućava da razmišljamo o novim idejama koje bi vratile nekadašnju funkciju Zanatskom centru. Takođe, ovo je samo jedan od projekata koje realizujemo u ovom trenutku i koji je ujedno i najava značajnijih i većih projekata u narednom periodu,“ izjavio je gradonačelnik Kadrić.

Milorad Živković, direktor firme koja izvodi radove, rekao je da će se raditi površina oko 1.300 metara kvadratnih.

„Radovi obuhvataju skidanje dotrajalih betonskih ploča i zamjenu prirodnim granitom. Prethodno će se betonirati, odnosno raditi betonska ploča, a zatim zamjeniti dotrajala podloga,“ izjavio je Živković.

Vrijednost ugovorenih radova je oko 260.000 KM, a plan završetka radova 90 dana.

Foto Miloš Stankić