Počelo snimanje serije „Kosti“

40

Nakon šest mjeseci priprema, prvi kadrovi serije „Kosti“, projekta koji će se realizovati u koprodukciji Radio-televizije Srbije i „Bosonoga produkcije“ iz Banjaluke, snimljeni su danas u banjalučkom naselju Nova Varoš. U naredna tri mjeseca, na brojnim lokacijama, uz učešće nekoliko stotina statista, kao i istaknutih lokalnih i regionalnih glumaca, pripremaće se materijali koji će gledaoce, početkom sljedeće godine, prikovati uz televizijske ekrane, nadaju se u produkciji.

„Kosti“ su drugi dio trilogije o gradu Banjaluka, o ljudima koji žive u poslijeratnom haosu, sistemu u kojem su potpuno razorene i porodične i društvene i kulturne vrijednosti. Nakon velikog regionalnog uspjeha – serije i istoimenog filma „Meso“, kreativni tim, kojeg predvodi Nikola Pejaković, a čine još reditelj Saša Hajduković, producentkinja Brankica Janković i direktori fotografije Saša Petković i Dragan Radetić, ponovo su udružili snage na ovom projektu.

„Radujem se što ćemo u naredna tri mjeseca imati priliku da radimo i stvaramo, te što sam opet dobio šansu da sarađujem sa velikim brojem talentovanih i vrijednih ljudi. Nadam se i dobroj sreći na snimanju, jer sam siguran da radimo nešto zaista vrijedno i značajno“, rekao je reditelj Saša Hajduković.

Prema riječima Brankice Janković, producentkinje serije, produkcijski tim je osmislio i pripremio sve do najsitnijih detalja.

„Izuzetno sam ponosna što smo uspjeli da, u ovim teškim vremenima za kulturu, skupimo snage i hrabrosti da se okušamo ponovo u ovom izazovnom i velikom produkcijskom poduhvatu, te da ovaj mladi i talentovani tim ljudi ima priliku da stvara u istim uslovima kao njihove kolege u regionu. Veliku zahvalnost dugujemo gospodinu Bujoševiću, cijelom timu RTS-a sa kojim sarađujemo, prije svega na činjenici da su prepoznali naš entuzijazam i omogućili nam da damo priliku mnogim mladim ljudima iz Republike Srpske da pokažu svoje raskošne talente“, rekla je Brankica.

Televizijski poduhvati poput ovog upisali su Banjaluku na filmsku kartu, ne samo regiona, nego i svijeta, zbog brojnih nagrada i učešća na festivalima, što ovaj projekat tek čeka.