Počinju “Dani evropskog filma” u Brčkom

192

Udruženje građana „Legalis“ Brčko distrikta BiH, pod pokroviteljstvom Vlade Brčko distrikta BiH, organizuje petodnevnu manifestaciju pod nazivom “Dani evropskog filma” koja će biti održana u Omladinskom centru u Brčkom.

Filmovi evropske produkcije, koji su višestruko nagrađivani na brojnim filmskim festivalima širom Evrope, biće prikazani brčanskoj publici tokom dva vikenda, počev od danas:

– Subota 30.11.2019. godine – film “Najsrećnija djevojka na svijetu” /The Happiest Girl in the World/ drama u 17:00 časova
– Nedjelja 1.12.2019. godine – film “Među vukovima” /Entrelobos/ drama,avantura u 19:00 časova
– Petak 6.12.2019. godine – film “Suština života” /The Salt of Life/ komedija u 19:00 časova
– ubota 7.12. 2019. godine – film “Zaustavljen na putu” /Stopped on track/ drama u 19:00 časova
– Nedjelja 8.12.2019. godine – film “Stvarnost” /Reality/ komedija, drama u 19:00 časova

Koordinator projekta Božidar Jović kaže da je riječ o filomovima sa pričom, koji se dosta razlikuju od Holivudskih ostvarenja.

“Ideja projekta je predstaviti evropsku kinematografiju publici u Brčkom i pokazati da se itekako kvalitetna filmska ostvarenja mogu pronaći i na tlu Evrope. Filmovi su snimani u Španiji, Francuskoj, Njemačkoj, Rumuniji, Holandiji i Italiji, što samo po sebi govori o multikuluralnom aspektu projekta. Na ovom festivalu odlučili smo da publici pružimo priliku da gledaju filmove sa pričom, filmove za razmišljanje, ali i dobro raspoloženje. Pozivamo publiku da dođe i zajedno sa nama uživa pred velikim platnom. Zahvaljujem Vladi Brčko distrikta BiH na podršci projektu, a posebno Pododjeljenju za podršku MZ, NVO i udruženjima građana koje je aktivno sarađivalo sa nama tokom pripreme projekta “, kaže Jović.

U iščekivanju kvalitetnog gradskog bioskopa, ovo je alternativa za sve koji vole da gledaju filmove u dobrom društvu, što je jedan od ciljeva UG “Legalis” – okupljanje mladih i druženje kroz kvalitetne projekte, kažu u ovoj omladinskoj organizaciji. Ulaz na sve projekcije je slobodan.