Podignuta optužnica za napad na policajce

27

Tužilaštvo Brčko distrikta BiH podiglo je optužnicu protiv F.O. (45) iz Brčkog zbog sumnje da je sredinom marta ove godine u naselju Prutače napao uniformisane službenike Policije Distrikta na dužnosti. Optužnicom potvrđenom pred Osnovnim sudom Distrikta Osmanović se tereti za napad na službena lica u obavljanju poslova javne bezbjednosti i nanošenje tjelesnih povreda jednome od njih.

F.O. je optužen da je 18. marta oko 9.00. časova fizički nasrnuo na policijske službenike u patroli H.S. i R.L., dok su postupali po prijavi razbijanja stakala na objektu trgovinske radnje Ukus u naselju Prutače od prethodnog dana. Optuženom se stavlja na teret da je nezadovoljan prikupljanjem obavještenja protiv njega započeo verbalnu raspravu s policajcem H.S., a zatim ga rukom dohvatio za džep gornjeg dijela uniforme prijeteći da će ga ubiti.

Nakon provedene istrage u ovom slučaju, Tužilaštvo je podiglo optužnicu protiv F.O. za krivično djelo Napad na službeno lice u obavljanju poslova bezbjednosti, s propisanom kaznom zatvora od šest mjeseci do pet godina.

Optužnica protiv njega dostavljena je na daljnji krivični postupak pred Osnovnom sudom Brčko distrikta BiH, gdje je u cjelosti potvrđena, saopšteno je iz Tužilaštva.