Podrška za projekte o medijskoj i informacijskoj pismenosti

97

Fondacija za razvoj medija i civilnog društva „Mediacentar“ iz Sarajeva objavila je poziv za podnošenje prijedloga projekata čiji je cilj izgradnja kapaciteta organizacija civilnog društva u Bosni i Hercegovini radi promovisanja praksi i politika medijske i informacijske pismenosti na lokalnom nivou, objavljeno je na web stranici media.ba.

“Ovaj poziv za podnošenje prijedloga projekata je dio regionalnog projekta Mediji za građane – građani za medije, koji se uz podršku Evropske unije realizuje u Bosni i Hercegovini, Makedoniji, Crnoj Gori, Albaniji i Srbiji. Poziv za podnošenje prijedloga projekata je otvoren za organizacije civilnog društva u Bosni i Hercegovini koje se bave programima za medije, obrazovanje, zagovaranje, javne kampanje i umjetnost ili razvojem digitalnih inovativnih projekata”, navodi se u pozivu.

Fondacija je u potrazi za dvije vrste projekata – onih koji unapređuju vještine medijske i informacijske pismenosti građana, te kreativne inovacije, odnosno projekte u oblasti umjetničke, medijske produkcije i produkcije u oblasti informacijskih tehnologija kojima se promovišu inovacije i pristupačnost u obrazovanju iz medijske i informacijske pismenosti 

Ukupan budžet poziva iznosi 20.000 evra, a budžet za pojedinačne projekte trebalo bi da bude između 3.000 i 5.000 evra. Trajanje predloženih projekata treba biti između šest i 12 mjeseci. Aktivnosti mogu početi na dan potpisivanja ugovora i trebaju se završiti najkasnije do kraja maja 2020. godine.

Vodić za aplikante, formulari i izjave, kao i nacrti ugovora mogu se preuzeti na web stranici http://media.ba/bs/event/poziv-za-podnosenje-prijedloga-projekata-medijska-i-informacijska-pismenost-za-organizacije , a pitanja o ovom pozivu za podnošenje projektnih prijedloga zainteresovani pojedinci i orgaizacije mogu slati najkasnije do 18.2.2019. godine isključivo putem e-mail adrese: MIL@media.ba

Rok za podnošenje projektnog prijedloga je 28.2.2019. do 23:59h, a ukoliko Vam je potrebno više informacija, informativni sastanak o ovom pozivu će biti održan sutra (četvrtak, 31.01.2019.godine)  u 12h u hotelu Courtyard by Marriott u Sarajevu. 

Srećno svim učesnicima.