Policija Distrikta uhapsila dva lica zbog sumnje da su počinili više krivičnih djela u vezi sa predizbornim malverzacijama

156

Na osnovu prikupljenih operativnih informacija, u utorak 06.10.2020. godine policijski službenici Policije Brčko distrikta BiH su, na osnovu Naredbe Osnovnog suda Brčko distrikta BiH, pretresli lice inicijala P.M., stambeni objekat i više motornih vozila koje ovo lice koristi.

„Prilikom pretresa pronađeni su i privremeno oduzeti predmeti važni za krivični postupak. Nakon kriminalističke obrade slobode su lišeni P.M. rođen 1969. godine u Bijeloj, gdje je i nastanjen, zbog osnova sumnje da je počinio krivično djelo “Primanje nagrade ili drugog oblika koristi” u vezi sa krivičnim djelom “Prevara pri glasanju” i lice J.R. rođen 1987. godine u Brčkom, nastanjen u Rašljanima, a zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo “Davanje nagrade ili drugog oblika koristi za trgovinu uticajem” u vezi sa krivičnim djelom “Prevara pri glasanju”. Pomenuta lica će nakon kriminalističke obrade uz Izvještaj o počinjenju krivičnih djela danas biti predata Tužilaštvu Brčko distrikta BiH na dalje procesuiranje,“ saopšteno je iz Policije.

Policija Brčko distrikta BiH pod nadzorom Tužilaštva Brčko distrikta BiH nastavlja intenzivne aktivnosti na istraživanju nepravilnosti koje se tiču predstojećih Lokalnih izbora 2020. za prostor Brčko Distrikta BiH i pozivaju sve političke aktere i građane da o svim uočenim nepravilnostima u vezi sa izbornim procesom podnesu prijavu Policiji ili Tužilaštvu Brčko distrikta BiH.