Policija lišila slobode poslanika Ć.D.

120

“Radeći na rasvjetljavanju krivičnih djela u oblasti korupcije duži vremenski period, Policija Brčko distrikta BiH, pod nadzorom Tužilaštva Brčko distrikta BiH, je okončala Naredbu Osnovnog suda Brčko distrikta BiH lišenjem slobode poslanika u Skupštini Brčko distrikta BiH Ć.D., zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo “Zloupotreba položaja ili ovlaštenja”, saopšteno je iz Policije.

Policijski službenici Policije Brčko distrikta BiH su, provodeći mjere i radnje u predmetu kodnog naziva “EFEKAT”, vršili pretrese na više lokacija u cilju dokumentovanja navedenog krivičnog djela koje se stavlja na teret osumnjičenom Ć.D., poslaniku u Skupštini Brčko distrikta BiH, koji je danas u 12 časova lišen slobode i biće predat u nadležnost Tužilaštva Brčko distrikta BiH.

“U skladu s procedurom propisanom Zakonom o krivičnom postupku Brčko distrikta BiH osumnjičeni bi tokom sutrašnjeg dana trebalo da bude predat ovom tužilaštvu. Nakon toga će ova institucija, u zakonskom roku, odlučiti o daljnjim mjerama i radnjama iz svoje nadležnosti,” saopšteno je iz Tužilaštva.