Policija oduzela vozila dvojici vozača zbog neplaćanja kazni

36

Policija Brčko distrikta BiH kontinuirano djeluje u oblasti kontrole sigurnosti saobraćaja, imajući u vidu prošlogodišnje statističke pokazatelje i značajan broj povratnika u počinjenju najtežih saobraćajnih prekršaja sa visokim iznosom dugovanja po navedenom osnovu.

„Tako su u utorak 16.2.2021. godine u naselju Brka policijski službenici privremeno oduzeli putničko motorno vozilo „VW Jetta” od lica H. Š, jer je riječ o povratniku u činjenju prekršaja, a čiji dug, prema evidenciji Policije Brčko distrikta BiH, iznosi više od 44 hiljade maraka. Istog dana policijski službenici u Potočarima privremeno oduzeli putničko motorno vozilo marke „Škoda” tip „Felicia” od lica H.A., jer je takođe riječ o povratniku u vršenju prekršaja, a čiji ukupan dug iznosi više od 74 hiljade maraka,“ navodi se u saopštenju Policije Distrikta.

Protiv navedenih lica Osnovnom sudu Brčko distrikta BiH podneseni su zahtjevi za pokretanje prekršajnog postupka.

„Policija Brčko distrikta BiH će i u narednom periodu nastaviti pojačane kontrole saobraćaja usmjerene na navedenu kategoriju učesnika u saobraćaju, s ciljem prevencije ovakvih pojava na saobraćajnicama u Brčko distriktu BiH,“ kažu u brčanskoj Policiji.