Policija poziva mlade da se prijave za „Ljetnju policijsku školu“

41

Policija Brčko distrikta Bosne i Hercegovine, u saradnji sa gradonačelnikom Brčko distrikta Bosne i Hercegovine, Međunarodnom organizacijom za migracije (IOM Bosna i Hercegovina), Kancelarijom OSCE-a u Brčkom i Crvenim krstom Brčko distrikta Bosne i Hercegovine, pod uslovom da se zadrži povoljno epidemiološko stanje na području Brčko distrikta Bosne i Hercegovine, planira održavanje sedme po redu „Ljetne policijske škole“ – specifične programske aktivnosti koja predstavlja nastavak uspješne višegodišnje saradnje sa mladima na području Brčko distrikta Bosne i Hercegovine, najavljeno je iz Policije Distrikta.

„Model Ljetne policijske škole prilagođen je strukturi polaznika i ciljevima ove škole, koja svojim programskim djelovanjem približava mlade sektoru bezbjednosti, omogućavajući im shvatanje uloge različitih društvenih činilaca i vlastite uloge u društvu, naročito kroz dobijanje informacija o aktuelnim procesima, uključenim subjektima i mogućnostima individualnog uključivanja i doprinosa“, kažu u brčanskoj Policiji.

Foto arhiva

Ljetna policijska škola – 2021 planirana je za period od 24. do 26. avgusta 2021. godine u novoj zgradi Policije Brčko distrikta Bosne i Hercegovine u Ulici Ciglana 8 u Brčkom.

„Kao i do sada, i ove godine, kao posebni gosti, u ljetnu policijsku školu biće uključeni različiti domaći i međunarodni partneri, što će omogućiti sagledavanje njihove uloge u društvu, posebno u odnosu na bezbjednosnu situaciju, te pružiti neophodne informacije o angažovanju mladih u ovim organizacijama i njihovim projektima i aktivnostima. Za sve polaznike pripremljeni su prigodni pokloni i svima koji završe školu će biti uručene odgovarajuće diplome“, ističu u Policiji.

U skladu sa svim navedenim, iz Policije Brčko distrikta BiH pozivaju sve mlade, od 15 do 35 godina starosti, da se prijave i pohađaju „Ljetnu policijsku školu – 2021“. Prijavljivanje će biti omogućeno zaključno sa 18. avgustom 2021. godine do 15 časova, popunjavanjem i predavanjem odgovarajućeg pisanog obrasca, koji se može preuzeti u sjedištu Policije Brčko distrikta Bosne i Hercegovine.

„U slučaju da procjene ukazuju na narušavanje povoljnog epidemiloškog stanja i povećane rizike u vezi s tim, škola neće biti održana, o čemu će biti blagovremeno upućeno odgovarajuće obavještenje, te stoga molimo za razumijevanje u ovom smislu“, kažu organizatori.

Policija zadržava pravo konačnog odabira svih polaznika ove škole, a planirano je da „Ljetnu policijsku školu – 2021“ pohađa do 35 polaznica i polaznika. Svi odabrani polaznici biće u obavezi da se pridržavaju epidemioloških mjera koje budu na snazi. Imajući u vidu neophodnost afirmisanja uloge žena u sigurnosnom sektoru i opredjeljenost Policije u vezi sa tim, dodatno ohrabruju prijavljivanje polaznica za ljetnu policijsku školu.