Policija pretresla jednu kancelariju u Domu zdravlja

1229

Šef Policije i član Kriznog štaba distrikta Brčko Goran Pisić rekao je da se oni koji za vrijeme policijskog časa imaju potrebu kretanja mogu obratiti Policiji putem e-maila Operativno-komunikacijskog centra ili putem telefona 122.

“Policija je u protekla 24 časa zaprimila 48 prijava, od kojih se 20 odnose na mjere izolacije, šest na rad ugostiteljskih objekata i jednu prijavu koja se odnosi na zabranu okupljanja, gdje su 22 lica zateknuta na jednom mjestu i oni će biti prekršajno gonjeni. Policija je samostalno i u saradnji sa Inspektoratom obišla ukupno 131 lice u samoizolaciji, njih 125 je pronađeno na kućnoj adresi, a šest nisu bili na mjestu prebivališta. Policija je obišla 267 objekata u vezi sa poštivanjem radnog vremena, izdala ukupno 23 prekršajna naloga, 22 povodom zabrane okupljanja i 1 povodom zabrane kretanja. Lišena su slobode dva lica”, rekao je šef Policije.

Osim navedenog, intervenisala je i Jedinica kriminalističke policije-

“Oni su po naredbi Osnovnog suda i u koordinaciji sa Tužilaštvom Brčko distrikta BiH, u petak 27.03.2020. godine u vremenskom periodu od 15:00 do 16:15 časova u prostorijama JZU “Zdravstveni centar Brčko” Dom zdravlja izvršili pretres kancelarije koju koristi doktorica K.M. i tom prilikom su privremeno izuzeti predmeti: jedna računarska jedinica i dvije potvrde”, rekao je Pisić, ne navodeći razloge pretresa.