Policija provela akciju kodnog naziva „Policijski čas“

160

Protekle noći, u periodu od 21:00 do 01:00 čas policijski službenici Policije Brčko distrikta BiH su, na osnovu operativnih saznanja i po Naredbi Osnovnog suda Brčko distrikta BiH, te pod nadzorom Tužilaštva Brčko distrikta BiH, proveli akciju kodnog naziva “Policijski čas”.

Tokom akcije izvršen je pretres jedne sportske kladionice i pet lica, koja su potom lišena slobode.

„Riječ je o licima Z.M. rođenom 1966. godine, P.B. rođenom 1985. godine, D.M. rođenom 1981. godine, J.S. rođenom 1953. godine, koji su nastanjeni u Brčkom, te T.R. rođenom 1964. godine nastanjenom u Loparama. Izvršen je i pretres četiri vozila koja koriste ova lica, a prilikom pretresa oduzeta je računarska jedinica i jedna kutija pištoljske municije sa 70 komada metaka kalibra 7,62 mm. Lica su lišena slobode zbog osnova sumnje da su počinili krivično djelo “Prenošenje zarazne bolesti” iz člana 221 stav 1 Krivičnog zakona Brčko distrikta BiH“, saopšteno je iz Policije.

Tokom prethodna 24 h Policija imala 247 obilazaka lica u izolaciji

„Policijski službenici Policije Brčko distrikta BiH su tokom protekla 24 sata zaprimili ukupno 39 prijava, izvršeno je ukupno 247 obilazaka lica kojima su od strane Inspektorata Kancelarije gradonačelnika Brčko distrikta BiH izdata rješenja o izolaciji, od čega je 234 pronađeno na adresi, dok 13 nije, a uručena su 22 nova rješenja o izolaciji. Izvršeno je 10 obilazaka objekata u cilju kontrole poštovanja Naredbe o ograničenju radnog vremena, jednom licu je uručen prekršajni nalog zbog počinjenog prekršaja iz člana 8 Zakona o javnom redu i miru Brčko distrikta BiH. Policija Brčko distrikta BiH je u 18 slučajeva izvršila pratnju ukupno 59 lica, na njihove adrese stanovanja u Brčko distriktu BiH, ali i onih koji su prolazili kroz Brčko na putu prema drugim dijelovima BiH,“ saopšteno je iz Policije Brčko distrikta BiH.

Policija Brčko distrikta BiH dosljedno prati primjenu naredbi Štaba za zaštitu i spasavanje Brčko distrikta BiH i pozivaju stanovništvo na društvenu odgovornost i poštovanje svih mjera koje su donesene za područje Brčko distrikta BiH, kao i mjera Svjetske zdravstvene organizacije, a u vezi sa sprečavanjem pojave i širenja epidemije od COVID-19.