Policija rasvijetlila dvije teške krađe

284

Policija Brčko distrikta BiH saopštila je da se u ponedjeljak 29.10.2018. godine Policiji obratio građanin iz Brčkog i prijavio da je nepoznato lice otuđilo njegovo putničko motorno vozilo marke BMW. U vrlo kratkom vremenu policijski službenici na području grada uočili su otuđeno motorno vozilo, nakon čega su vozača zaustavili, lišili slobode i priveli u službene prostorije Policije. Kriminalističkom obradom uhapšenog lica utvrđeno je da je riječ o višestrukom povratniku u izvršenju krivičnih djela inicijala F.Ć. rođenom 1998. godine iz Brčkog.

Istog dana u večernjim časovima Policiji se obratio građanin iz Brčkog i prijavio “da je nepoznato lice izvršilo krađu u trgovinskoj radnji koja se nalazi u “EŠ” naselju u Brčkom, na način da je sa povezom preko usta ušao u objekat i radnici uputio verbalnu prijetnju, nakon čega je iz kase otuđio novac i udaljio se u nepoznatom pravcu”, saopšteno je iz Policije.

Odmah po saznanju, na mjesto događaja su izašli policijski službenici koji su izvršili uviđaj, te u vrlo kratkom roku u “EŠ” naselju pronašli dva muška lica od kojih je jedan odgovarao opisu izvršioca krivičnog djela, nakon čega su privedeni u službene prostorije Policije Brčko distrikta BiH radi dalje kriminalističke obrade.

“Istražnim radnjama prema navedenim licima utvrđeno je da je lice sa inicijalima B.A., koje je rođeno 1997. godine, nastanjeno u Brčkom, počinilo navedeno krivično djelo. Kod njega je pronađen određen iznos otuđenog novca, nakon čega je lišen slobode, dok je drugo lice nakon kriminalističke obrade, pušteno”, kažu u Policiji.