Postani kum/kuma SOS porodica

45

Iz SOS dječijih sela u BiH pozivaju sugrađane, koji su u mogućnosti i koji to žele, da postanu kum, odnosno kuma, SOS sela i da svojim mjesečnim donacijama podrže SOS porodice, u kojima odrastaju djeca bez roditeljskog staranja.

Ipak, ova djeca odrastaju u porodičnom okruženju, jer SOS Children’s Villages International, međunarodna organizacija koja već 70 godina po strogim pravilima djeluje u 136 zemalja širom svijeta, na pet kontinenata, pruža podršku prvenstveno djeci bez roditeljskog staranja kroz porodični model brige, ali i svoj ostaloj djeci kroz Programe jačanja porodica, edukativne programe, zdravstvene centre, škole i druge aktivnosti u zajednicama.

U ovom važnom poslu – odgajanju djece bez roditeljskog staranja, potrebna im je pomoć i zajednice i pojedinca. Stoga je kumstvo idealan način da kroz mjesečnu donaciju od 10, 20, 30 ili više konvertibilnih maraka date svoj doprinos u brizi za ove mališane.

Oni koji se odluče da na ovaj način podrže SOS dječija sela u BiH, svakog mjeseca biće obavještavani putem pisma o tome koliko podrška i pomoć prijatelja i kumova znači i stvara bolje uslove za život najosjetiljivije kategorije našeg društva.

Više o kumstvu na linku : kumstvo-podrži SOS porodice