Potpisan ugovor za projekat o unapređenju zdravlja građana treće dobi

49

Šef Odjeljenja za zdravstvo i ostale usluge Vlade Brčko distrikta BiH Sead Šadić, šefica delegacije Švajcarskog Crvenog krsta Mihela Hinić i sekretar Crvenog krsta Brčko distrikta BiH Denis Šehanović, potpisali su u Tuzli tripartitni Ugovor o saradnji na Projektu „Starenje i zdravlje“. Projekat će se, uz podršku Ambasade Švajcarske u BiH, provoditi do 2024. godine.

Cilj projekta je unapređenje zdravlja građana treće životne dobi kroz pružanje njege i pomoći u kući i stvaranje ambijenta za aktivno i zdravo starenje.

„Ovo je pozitivna praksa koju već uspješno realizuje grad Tuzla. Poseban značaj ovog projekta je što smo mi, između ostalog, u Odjeljenju za zdravstvo i ostale usluge prepoznali navedenu problematiku. Vjerujem da ćemo u narednom periodu ovim putem pomoći našim starijim građanima, a pogotovo u periodu pandemije,“ izjavio je šef Odjeljenja za zdravstvo i ostale usluge Sead Šadić.

Inicijativa za potpisivanje ugovora potekla je nakon što je u Brčkom boravio ambasador Švajcarske njegova ekselencija Daniel Hun, kada je dogovorena saradnja i podrška projektima iz oblasti zdravstva.