Povodom Dana Distrikta Brčko biće održan koncert Marije Šerifović

109

„Na osnovu odluke Organizacionog odbora za obilježavanje Dana Distrikta u naredne dvije sedmice u Brčkom će biti održan niz manifestacija kojima ćemo obilježiti 20. godinu postojanja Brčko distrikta BiH. Kao i prethodnih godina, centralni događaj će biti svečana akademija, koja će biti održana u nedjelju, 08.03.2020. godine, a tradicionalni koncert kao poklon našim sugrađanima biće održan i ove godine. Nastupiće Marija Šerifović i to 06. marta u 21:00 čas na gradskom trgu u Brčkom“, rekao je gradonačelnik Brčko distrikta BiH Siniša Milić na konferenciji za medije.

On je istakao da će za najmlađe će biti održan niz manifestacija i najavio tradicionalni festival dječije muzike „Dječija mašta može svašta“ koji se u nedjelju 01. marta održava po 16. put.

„Najmlađe očekuje i niz drugih programa, poput koncerta i dječije predstave na Trgu mladih“, rekao je gradonačelnik i dodao da su za građane Distrikta pripremljene i besplatne predstave stand-up komičara i predstava „Tražim muža“.

„Kada je riječ o kulturi, ona kao i uvijek zauzima značajan dio ove manifestacije, pa će tako biti održane promocije knjiga, izložbe slika, a predstavićemo i monografiju Brčko distrikta BiH koju smo pripremili povodom 20. godišnjice Brčko distrikta BiH. Nadamo se da će naši klubovi dobiti prava na organizaciju finala kupova za odbojkašice i odbojkaše, pa će tako i ove godine ova sportska takmičenja takođe obilježiti Dan Distrikta“, rekao je Milić.

On je dodao da će ljubitelji sporta, osim odbojke, moći da prate turnire u stonom tenisu, sjedećoj odbojci, plesu te učestvovati u osmomartovskoj uličnoj trci.

„I ove godine će biti održan simpozij medicinskih sestara i tehničara, a po prvi put i Dani ženskog preduzetništva, rukotvorina, tradicije i poslovnih ideja”, zaključio je gradonačelnik Siniša Milić.

Program obilježavanja Dana Brčko distrikta BiH možete pročitati u nastavku: