Pravosudna komisija organizovala treći ciklus obuke u oblasti nasljednog prava

113

Pravosudna komisija Brčko distrikta BiH u saradnji sa Notarskom komorom Federacije BiH organizovala je treći ciklus obuke pod nazivom „Nova zakonska rješenja u Zakonu o nasljeđivanju Brčko distrikta BiH“. Na obuci su učestvovali sudije, notari, stručni saradnici u sudovima Brčko distrikta BiH, saradnici u notarskim kancelarijama, diplomirani pravnici iz zemljišno-knjižne kancelarije Osnovnog suda Brčko distrikta BiH, te službenici Pododjeljenja za matičnu evidenciju i Pododjeljenja za katastarske knjige Vlade Brčko distrikta BiH.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Obuka je podijeljena u tri ciklusa po tematskim cjelinama, a kao i na predhodna dva ciklusa obuke, edukaciju je održao Sefedin Suljević, notar sa službenim sjedištem u Sarajevu i predsjednik Komisije za edukaciju notara pri Notarskoj komori Federacije BiH, saopšteno je iz Pravosudne komisije Brčko distrikta BiH.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Treći ciklus obuke je bio usmjeren na praktičnu primjenu novih zakonskih rješenja u oblasti nasljednog prava, gdje se govorilo o aktuelnim problemima u vođenju ostavinskog postupka i primjeni Zakona o nasljeđivanju. Na današnjoj obuci učesnici su iznijeli svoje utiske, zapažanja i probleme koje su uočili u primjeni Zakona i aktivno učestvovali u diskusiji i iznalaženju rješenja koja će doprinijeti boljoj saradnji svih nadležnih organa i institucija u primjeni Zakona i ostvarivanju prava stranaka u ostavinskom postupku, ističu iz Pravosudne komisije.

www.brckodanas.com

OSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite Vaše ime