Preminuo Nebojša Glogovac

150

Nebojša Glogovac, filmski, televizijski i pozorišni velikan, preminuo je danas poslije kraće bolesti u 49. godini života, saopšteno je iz Jugoslovenskog dramskog pozorišta, čiji je Nebojša bio član od 1996. godine.

Glogovac je prije 10 dana hitno primljen na Institut za onkologiju zbog respiratornih problema.

Rođen je 30.08.1969. godine u Trebinju, u porodici sveštenika Milovana i krojačice Milene Glogovac. Porodica se iz Trebinja preselila u gradić Opovo u Banatu u Srbiji, a potom u Pančevo, gdje je Nebojšin otac postao prota 1977. godine.

1987. godine Nebojša je imao malu ulogu školskog druga Slobodana Bobe Popadića u seriji “Bolji život”, a nakon završene srednje škole upisao je studije psihologije na Filozofskom fakultetu u Beogradu. Ipak, dvije godine poslije predomislio se i 1990. godine upisao glumu na beogradskom Fakultetu dramskih umetnosti, u klasi profesora Vladimira Jevtovića. Studirao je sa Natašom Ninković, Sergejem Trifunovićem i Vojinom Ćetkovićem.

Ostaće upamćen po brojnim sjajnim ulogama na filmu, televiziji i u pozorištu. Glumio je u filmskim ostvarenjima “Bure baruta”, Nebeska udica”, “Munje”, “Kad porastem biću kengur”, “Klopka”, “Hadersfild”, “Branio sam Mladu Bosnu”, “Krugovi”… Igrao je u serijama “Porodično blago”, “Moj rođak sa sela”, “Vratiće se rode”, “Vojna akademija”, “Ravna gora”, “Ubice moga oca”. Jedna od njegovih poslednjih uloga bila je u TV seriji “Nemanjići – Rađanje kraljevine”.

Kada je primljen na Institut za onkologiju, Jugoslovensko dramsko pozorište otkazalo je četiri predstave u kojima je u tom trenutku glumio.

Važio je za jednog od najboljih regionalnih glumaca i bio je dobitnik brojnih domaćih i međunarodnih nagrada i priznanja.

Otac je troje djece: Gavrila, Milana i Sunčice.

www.brckodanas.com

OSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite Vaše ime