Prijem gradonačelnika za ŽOK „Jedinstvo – Bimal“ povodom osvojene evropske medalje

138

Gradonačelnik Brčko distrikta BiH Siniša Milić organizovao je prijem za odbojkašice, trenere i rukovodstvo Ženskog odbojkaškog kluba „Jedinstvo – Bimal“ povodom osvojene bronzane medalje na nedavno održanom završnom turniru Srednjoevropske lige za žene /MEVZA/.

Gradonačelnik Milić pohvalio je veliki sportski uspjeh koji je zabilježio ovaj kolektiv i istakao da je ovo ujedno i ogromna promocija Brčko distrikta BiH kao odbojkaškog grada.

„Uz minimalne uslove ove djevojke su napravile ogroman sportski rezultat, jer nije mala stvar biti treći u bilo kojem evropskom takmičenju. I ne znam za neki drugi primjer da je Brčko na evropskoj sceni tako visoko rangirano kao što je to slučaj u ovom takmičenju“, istakao je Milić.

On je napomenuo da su teme razgovora bile i kako da se u perspektivi prate sportski uspjesi, rezultati kluba i odbojke u cjelini, te da je ponovno potencirana izgradnja sportske infrastrukture na prostoru Brčko distrikta BiH da bi se obezbjedili uslovi za dalji napredak odbojkaškog sporta.

Odbojkašica „Bimal-Jedinstva“ Ana Gajić zahvalila se gradonačelniku na pozivu i istakla da je uspjeh koji su postigle izuzetno veliki za njihov klub.

„Moram da kažem da smo ponosne. To je bilo nešto sasvim novo za nas i veliki izazov. Na kraju smo uspjeli ostvariti dobar rezultat“, dodala je Gajićeva.

Predsjednik ŽOK „Bimal-Jedinstvo“ Esad Omerhodžić rekao je da klub ima značajnu podršku Vlade Distrikta i podsjetio da su odbojkašice ove godine igrale i u CEV ligi, te da očekuju prva mjesta na domaćim prvenstvima u kadetskoj i juniorskoj konkurenciji.

Odbojkašice „Bimal-Jedinstva“ u MEVZA ligi učestvovale su prvi put ove sezone, a jednu bronzanu medalju poklonile su i gradonačelniku Siniši Miliću, saopšteno je iz gradonačelnikovog kabineta.