Prijem za najuspješnije nastavnike i učenike

84

Šef Odjeljenja za obrazovanje Senad Osmanović u zgradi Vlade Brčko distrikta Bosne i Hercegovine danas je primio najuspješnije nastavnike i učenike osnovnih škola s područja Brčko distrikta BiH.

Prijem je organizovan za najuspješnije nastavnike u kategoriji najinovativniji nastavnici BiH – Boška Jovičića, najinovativnijeg nastavnika razredne nastave, Ernada Osmića koji je nominovan među deset najboljih, Jelenu Manjić, nastavnicu razredne nastave, vaspitačicu Sanju Tripković, nastavnika Matu Banovića, učenike Desete osnovne škole Domagoja Mendeša, Anu-Mariju Jurković i Luciju Mendeš, koji su na međunarodnom takmičenju iz robotike u Hrvatskoj osvojili drugo i četvrto mjesto u konkurenciji od 21 ekipe, kao i najuspješnije nastavnike iz oblasti saobraćajnog vaspitanja u BiH Zejnebu Huremović i učenike Šeste osnovne škole Natašu Vujić, Mustafu Hodžića, Miu Lađević, Mahira Mujagića, Marijanu Malinović i Elmira Husića.

U razgovoru s nastavnicima i učenicima Osmanović se zahvalio na postignutim rezultatima i uspjesima, ali i na pozitivnoj promociji Brčko distrikta BiH.

„Hvala svim nastavnicima i učenicima koji su na najbolji način prezentovali Brčko distrikt BiH na takmičenjima. Inovativni nastavnici su svojim načinom rada u školama dobili nagrade i nominacije, takođe i nastavnici koji su vodili učenike na državna i evropska takmičenja ostvarili su velike uspjehe. Obrazovni sistem u Distriktu omogućava nastavniku da kreira čas na inovativan način na koji on smatra da treba da kreira i sistem takve osobe treba nagrađivati”, kazao je Osmanović.

Nakon obraćanja šefa Odjeljenja za obrazovanje učenici i nastavnici su se zahvalili na prijemu i potvrdili da će nastaviti sa svojim radom da bi ova lokalna zajednica zajedno sa svojim učenicima bila još više prepoznatljiva.