Proglašeni i nagrađeni najbolji sportisti Brčkog za 2018. godinu

198

U organizaciji Pododjeljenja za turizam, sport i kulturu Vlade Brčko distrikta BiH sinoć je u Domu kulture u Brčkom održan 19. Izbor sportiste godine, odnosno izbor najboljih sportista, sportistkinja, kolektiva, sportskih radnika i događaja u 2018. godini.

Tročlani žiri manifestacije Vladimir Đurak, Mirsad Kevrić i Saša Andrijašević odlučili su da laskava priznanja sportista godine u ženskoj i muškoj konkurenciji pripadnu Žani Dragutinović (ŽOK „Bimal-Jedinstvo“) i Jasminu Klebiću (Kajak-kanu klub „Zaveslaj“).

Na prijedlog sportskih klubova, žiri je izabrao još 19 laureata – pojedinaca i kolektiva, na osnovu postignutih rezultata u pojedinačnim i kolektivnim nastupima tokom prošle godine. Brankici Mihajlović, zlatnoj odbojkašici reprezentacije Srbije iz Brčkog, dodijeljeno je specijalno priznanje „za promociju sporta i Brčko distrikta u regiji“.

Prema odluci žirija, sportski događaj godine je „Lokomotiva Cup“ koji je organizovao istoimeni Rukometni klub „Lokomotiva“. Najuspješniji sportski kolektiv je i ove godine Ženski odbojkaški klub „Bimal-Jedinstvo“ dok je isto priznanje u omladinskoj konkurenciji uručeno predstavniku Fudbalskog kluba „Lokomotiva“.

Dodijeljeno je još pet kolektivnih priznanja za najbolje rezultate, i to Fudbalskom klubu „Jedinstvo“, Odbojkaškom klubu „Mladost“, Kik-boks klubu „Grčica“. Kajak-kanu klubu „Hariz Suljić“ i Atletskom klubu „Marathon“.

Za najuspješnije mlade sportiste proglašeni su Ognjen Garić (KBK „Grčica“) i Irma Martinović (KBV „Pobjednik“).

Za trenera godine izabran je Vladimir Ivanek (SDK STK „Sokol“), za dugogodišnji rad u sportu priznanje je dobio Adem Džaferović, a u konkureciji najbolji sportski novinar-medijska kuća-portal, izabrana je sportska redakcija Radija Brčko distrikta BiH.

Pojedinačna priznanja za najbolja ostvarenja po spotskim granama dobili su: Nikolina Vujadin (ŽFK „Lokomotiva“) za fudbal,  Tihomir Gajić (OK „Mladost“) za sportove u dvorani, Zorka Stojanović (KBV „Jedinstvo“) za borilačke sportove i Jasmin Klebić (KKK „Zaveslaj“) za sportove na vodi.

Srđan Samardžić je nosilac priznanja najuspješnijeg sportiste u konkurenciji atletika i ostale grane sporta, a Mirko Zečević-Tadić (SDI „Jedinstvo“) je najuspješniji sportista s invaliditetom.

Najboljima u sportu Brčko distrikta BiH u 2018. godini uručene su plakete, diplome i priznanja.