Proslava 19. godišnjice Distrikta od 200.000 KM

183

Gradonačelnik Brčko distrikta BiH predstavio je danas jednomjesečni program kojim će tokom marta biti proslavljeno 19. godina postojanja ove lokalne zajednice.

„Manifestacije povodom obilježavanja 19. godina postojanja Brčko distrikta BiH, prema odluci Organizacionog odbora, počinju u mjesecu martu. Kao i prethodnih godina centralni događaj će biti svečana akademija na kojoj očekujemo dolazak zvanica iz javnog i političkog života državnog, entitetskog i lokalnog nivoa“, rekao je gradonačelnik.

Među tradicionalnim događajima je i koncert neke od poznatih estradnih zvijezda, te je ove godine, veče uoči Dana Distrikta, trg Mladih rezervisan za koncert poznate pop pjevačice iz Hrvatske Jelene Rozga.

„Po 15. put biće održana manifestacija dječijeg stvaralaštva „Dječija mašta može svašta“, koja će biti održana 3. marta“, rekao je gradonačelnik Milić.

U programu se našlo još nekoliko manifestacija koje su posvećene djeci i omladini, a koje će da realizuju lokalna udruženja i nevladine organizacije koje su za to dobile grant sredstva.

Gradonačelnik je naveo da je jedan od planiranih i događaj koji je prethodne godine ispunio salu Tehničke škole do posljednjeg mjesta – Državno prvenstvo u latinoameričkim i standardnim plesovima.

„U martu nas očekuju i finalne utakmice KUP-a BiH u odbojci za žene i muškarce, ali i nekoliko događaja edukativnog karaktera, među kojima su „Simpozijum medicinskih sestara i tehničara“, te humanitarne akcije poput dobrovoljnog darivanja krvi. Biće održano i nekoliko manifestacija koje promovišu tradiciju, običaje i kulturu naroda koji žive u našem gradu“, zaključio je Milić.

Najbrojniji su sportski događaji, zatim kulturni. Sredstva koja su izdvojena za realizaciju događaja u okviru obilježavanja Dana Brčko distrikta BiH su na nivou prošlogodišnjih i iznose oko 200.000 KM.