Protiv nasilja predstavom „Gnijezdo ljubavi“

72

U srijedu 19.12.2018.godine u 12:00 časova u Domu kulture u Brčkom biće odigrana humanitarna predstava za djecu i mlade pod nazivom „Gnijezdo ljubavi“.

Predstava je nastala kao zajednički autorski projekat IN fondacije (fondacije za unapređenje socijalne inkluzije djece i mladih u BiH) i autorskog tima kojeg čine Slađana Zrnić i Duško Mazalica, po modelu forum teatra, a namijenjena je djeci uzrasta od osam do 14 godina. 

Bavi se aktuelnom temom – nasiljem i prevencijom nasilja kod djece i mladih. Predstavu je režirala glumica Narodnog pozorišta Republike Srpske Slađana Zrnić, a glavne uloge igraju Duško Mazalica, Branka Mišić i Senad Milanović.

Sav prihod od prodaje ulaznica po cijeni od 3 KM ide za podršku kampanji „Gnijezdo ljubavi“, u sklopu programa prevencije nasilja u životima djece i mladih u BiH koji provodi IN fondacija za otvaranje dva nova dnevna centra „Gnijezdo“.

„Dnevni centri „Gnijezdo“ svakodnevno okupljaju više od 300 mališana koji dolaze iz problematičnih i često socijalno ugroženih porodica. Kroz različite usluge nastojimo da pružimo podršku da bi najranjivije kategorije našeg društva imale sigurnije i bezbrižnije djetinjstvo i tako ostvarile puni potencijal za svoj rast i razvoj. Jedan od takvih modela je Dnevni centar „Gnijezdo“, koji pruža podršku djeci u riziku koja dolaze iz disfunkcionalnih porodica,“ kažu u IN fondaciji.

Kroz različite programske intervencije IN fondacije na godišnjem nivou obuhvaćeno je više od 10.000 djece i mladih, oko 4.000 roditelja i 1.500 profesionalaca, u više od 150 škola, obuhvatajući jednu trećinu zajednica širom države.

„Kampanjom „Gnijezdo ljubavi“ želimo da informišemo javnost da je briga šire zajednice o zdravlju,sigurnosti i zaštiti najranjivijih, najbolji pokazatelj snage ili slabosti svakog društva. Zato pozivamo sve pojedince i društveno odgovorne kompanije da aktivno podrže rad i otvaranje dnevnih centara, čiji programski sadržaji pomažu djeci u riziku kako bi im se omogućilo sigurnije odrastanje“, ističu u ovoj fondaciji i pozivaju građane da prisustvuju izvođenju predstave i kupovinom ulaznice pruže podršku kampanji „Gnijezdo ljubavi“, da bi najranjivije kategorije našeg društva imale sigurnije i bezbrižnije djetinjstvo.

Više informacijao radu fondacije mogu se naći na web stranici fondacije i društvenim mrežama. Nakon Brčkog, predstava će biti izvedena u četvrtak u Tuzli, u Narodnom Pozorištu, sa početkom u 18:00 časova, a ulaz je 4 KM.