Provjerite šta se krije iza STEM.BA

103

STEM je platforma za online učenje i besplatna je za sve zainteresovane. Engleski pojam STEM je skraćenica koja upućuje na nekoliko akademskih disciplina: prirodne nauke (Science), tehnologija (Technology), inženjerstvo (Engineering) i matematika (Mathematics). Trenutno su dostupni sadržaji iz oblasti fizike, hemije i zanimljive nauke, a  uskoro će biti objavljene i oblasti koje se odnose na informacione tehnologije (IT), inžinjering, ekologiju i zelene tehnologije.

Prateći svjetske trendove iz oblasti online edukacije, svi sadržaji su napravljeni da budu primjereni 21. vijeku, zanimljivi, stručni i, što je najvažnije, besplatni.

Moto stranice je “pročitaj, pogledaj, provjeri znanje, pitaj”!

STEM je danas jedna od najvažnijih oblasti obrazovanja, ne samo zbog važnosti pomenute četiri oblasti nauke u sadašnjem visoko tehnološki razvijenom svijetu, već i za profesionalni prosperiret pojedinca, te društva u cjelini. Ova obrazovna platforma se sastoji od video lekcija, tutorijala, interaktivnih zadataka, webinara, kvizova, igrica i drugih materijala i alatki za učenje, prilagodjenih mladoj populaciji i modernim trendovima u načinima obrazovanja.

Sadržaji obuhvataju sopstvene, kao i sadržaje renomiranih svjetskih institucija i pojedinaca. Sam cilj postojanja ove edukacione platforme je podrška zainteresovanima za učenje, ali isto tako i omogućavanje primjene modernih metoda nastave u formalnim i neformalnim obrazovnim institucijama.

Portal administrira neprofitna organizacija Centar za održivi razvoj iz Brčkog (www.cor.ba).

 

www.brckodanas.com

OSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite Vaše ime