Prvi bh sportsko – plesni turnir u 2020. godini biće u Brčkom, ali bez publike

134

Plesni klub „Mambo Brčko” i Savez sportsko – plesnih klubova u Bosni i Hercegovini, sutra, subota 19.09.2020. godine, u dvorani Tehničke škole u Brčkom organizuju Državno prvenstvo Bosne i Hercegovine u latino američkim i standardnim plesovima i Open turnir „Brčko Gala Night 2020 “.

Ovim sportskim događajem otvara se ovogodišnja sezona sportsko – plesnih turnira u BiH, koja je trebalo da počne prije više od pola godine, ali je zbog epidemiološke situacije odgađana do sada.

“U ovom trenutku stvorili su se povoljni uslovi za održavanje turnira, ali uz pridržavanje preporuka i mjera Štaba za zaštitu i spasavanje Brčko distrikta BiH. Dvorana Tehničke škole biće temeljno dezinfikovana prije i poslije turnira, prisustvo publike nije moguće, dakle samo takmičari će biti u objektu, a čim jedna grupa, odnosno kategorija sportista završi svoj dio takmičenja, ide dodjela pehara i napuštanje dvorane,” kažu u Plesnom klubu “Mambo Brčko”.

Članovi “Mamba” – sportsko – plesni parovi, solo djevojčice i formacije, vrijedno treniraju posljednjih mjeseci i pripremaju se da bi ostvari što bolje rezultate na državnom prvenstvu na domaćem terenu, te na taj način stekli uslove za ulazak u reprezentaciju BiH i samim tim predstavljali našu državu na svjetskim i evropskim prvenstvima.

Sportsko – plesni događaji koje organizuje “Mambo” jedni su od najmasovnijih sportskih događaja u Brčko distriktu BiH, kojem su se učesnici posebno raduju upravo zbog publike, koja ispuni tribine do posljednjeg mjesta i prenosi na učesnike nevjerovatnu energiju, te se nadamo da će već u martu naredne godine, kada nas očekuje ovaj isti sportski događaj, prisustvo publike biti moguće.

Plesni klub “Mambo Brčko” je dobitnik nagrade za organizaciju najboljeg sportskog događaja u prošloj godini na manifestaciji Sportista godine Brčko distrikta BiH – WDSF World Open Brčko Championship 2019.