Prvi uspjeh brčanskih gimnastičara – 33 medalje

153

Proteklog vikenda u organizaciji Škole sporta “Sparta” iz Doboja u ovom gradu održano je gimnastičko takmičenje na kojem su učestvovali i polaznici kluba “Gimnastika Sportissimo” iz Brčkog.

Gimnastički klub postoji svega tri mjeseca, a na ovom takmičenju su članovi pokazali zavidne rezultate i osvojili čak 33 medalje, među kojima i jedno zlato koje je pripalo djevojčici Milici Savić, i dvije bronze za takmičarke Ednu Ibrahimović i Anđelu Rađen.

Na takmičenju je učestvovalo više od 300 djevojčica i dječaka uzrasta od pet do 14 godina, te je konkurencija bila zaista velika, ali i dokaz da gimnastika kao sport itekako ima budućnost na našim prostorima.

“Svi ovi uspjesi potekli su iz programa Asocijacije “Sportissimo” koja već osam godina u svom sastavu izvodi program “univerzalna škola sporta”, odakle su i ova djeca potekla, te su prepoznavanjem njihovih talenata usmjerena u gimnastički klub”, kaže Milomir Miki Mandić, trener gimnastičara i dodaje da je “ovo veliki uspjeh naših mališana, te se nadamo da će se ovaj niz radosti i osvajanja priznanja nastaviti u budućnosti. Hvala svim sponzorima i našim roditeljima koji nas beskrajno podržavaju”.