Put Brčko – Bijeljina koban proteklog vikenda – poginuo motociklista, jedno lice teško povrijeđeno

67

Iz Policije Brčko distrikta BiH danas je saopšteno da je u subotu 20. juna 2020. godine u 14:05 časova prijavljeno da je na putu Brčko-Bijeljina došlo do zastoja u saobraćaju.

„Odmah nakon prijave policijski službenici su izašli na lice mjesta i pod nadzorom tužioca Tužilaštva Brčko distrikta BiH utvrdili da su dva lica nastanjena u Prijedoru zadobila povrede. Lice inicijala D.R. rođeno 2002. godine zadobilo je povrede iz vatrenog oružja, dok je jedno maloljetno lice zadobilo povrede od stakla. Oba lica su prevezena u bolnicu radi ukazivanja ljekarske pomoći, nakon čega je lice D.R. prebačeno na UKC Tuzla, gdje je konstatovano da je zadobio teške tjelesne povrede, ali koje nisu opasne po život. Maloljetno lice zadobilo je lake tjelesne povrede. Tokom uviđaja utvrđeno je da postoje osnovi sumnje da su izvršena krivična djela “Ubistvo u pokušaju” i krivično djelo “Nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih tvari” iz člana 365. stav 1. Krivičnog zakona Brčko distrikta BiH,“ saopšteno je iz Policije.

Policija rasvjetljava ovaj događaj.

Poginuo motociklista

Istog dana, u večernjim časovima, Policiji Brčko distrikta BiH prijavljeno je da se u Brezovom Polju dogodila saobraćajna nezgoda u kojoj je jedno lice povrijeđeno.

„Odmah nakon prijave policijski službenici Policije Brčko distrikta BiH su izašli na lice mjesta i pod nadzorom dežurnog tužioca izvršili uviđaj, te pronašli tijelo vozača i utvrdili da ne daje znakove života. Riječ je o vozaču motocikla marke “Kawasaki” G.N. rođenom 1989. godine u Bijeljini, koji je prevezen u gradsku mrtvačnicu, gdje će biti izvršena obdukcija,“ navodi se u policijskom izvještaju.