Raspisan Javni poziv za Program samozapošljavanja u Brčkom

360

Zavod za zapošljavanje Brčko distrikta BiH raspisao je javni poziv za prijavu na Program samozapošljavanja na području Brčko distrikta BiH u 2017. godini.

Javni poziv ima za cilj realizaciju Programa samozapošljavanja Vlade Brčko distrikta BiH u 2017. godini, kao doprinosa privrednom razvoju kroz stvaranje uslova za samozapošljavanje i podizanje preduzetničkog duha u Brčko distriktra BiH.

Korisnici Programa mogu biti nezaposlena lica koja ispunjavaju opšte kriterijume iz Javnog poziva, a koja su prošla obuku koja je organizovana po Programu samozapošljavanja u 2014., 2015. i 2016. godini i/ili uspješno prođu edukaciju iz oblasti preduzetništva po Programu samozapošljavanja u 2017.godini.

Odjeljenje za privredni razvoj, sport i kulturu Vlade Brčko distrikta BiH obezbijediće organizaciju i izvođenje edukacije za aplikante, odnosno korisnike Programa.
Pravo za prijavu imaju lica koja su na evidenciji Zavoda za zapošljavanje evidentirana kao lica koja aktivno traže zaposlenje, kao i lica koja su registrovala poslovnu djelatnost u 2017. godini, što je novina.

Ukupan iznos za realizaciju Programa samozapošljavanja za 2017. godinu je 750.000 KM. Pola miliona obezbijeđeno je iz Budžeta Brčko distrikta BiH, a 250.000 KM iz sredstava Zavoda. 80% predviđenih sredstava namijenjeno je za aplikante koji su nezaposleni i na evidenciji su Zavoda, a 20% sredstava je za aplikante koji su u ovoj godini registrovali djelatnost.

Uslovi koje bi lica trebalo da ispune da bi se prijavili na javni poziv, kao i opšti kriterijumi za izbor kandidata, navedeni su u javnom pozivu koji je dostupan na web stranici Zavoda za zapošljavanje (www.zzzbrcko.org).

Javni poziv je otvoren od 05.12.2017. do 20.12.2017. godine.

www.brckodanas.com

OSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite Vaše ime