Razvojno – garantni fond subvencioniše dio kamata kredita privrednika i poljoprivrednika

113

Upravni odbor Razvojno-garantnog fonda Brčko distrikta BiH raspisao je Javni poziv za podnošenje zahtjeva za subvencionisanje dijela kamata za kredite preduzećima, preduzetnicima i nosiocima poljoprivrednih gazdinstava na području Brčko distrikta BiH.

Javni poziv je otvoren od 20.12.2017. godine do 31.01.2018. godine. Informacije o dokumentaciji koju je potrebno priložiti uz zahtjev – svi privrednici, preduzetnici i poljoprivrednici koji uredno otplaćuju kredit, što je jedan od uslova za podnošenje zahtjeva, mogu pronaći na internet stranici Razvojno – garantnog fonda Brčko distrikta BiH. Subencionisanje dijela kamata odnosi se na 2016. godinu.

Pravo na korišćenje subvencije dijela kamata imaju privredni subjekti sa područja Brčko distrikta BiH koji imaju sjedište preduzeća ili preduzetnika u Brčko distriktu BiH, koji su registrovani kao preduzeće ili preduzetnik, u skladu sa zakonima Brčko distrikta BiH, koji registrovanu djelatnost obavlјaju na području Brčko distrikta BiH, koji sa 31.12.2016. godine imaju najmanje 50% od ukupnog broja zaposlenih lica sa prebivalištem u Distriktu ili su privredni subjekti sa sjedištem u Brčko distriktu BiH koji zapošljavaju više od  100 zaposlenih, od kojih najmanje 50 zaposlenih radnika tog privrednog subjekta ima prebivalište u Brčko distriktu BiH sa 31.12.2016. godine, koji koriste kredite čiji su anuiteti dospijevali u 2016. godini, sa rokom otplate do 10 godina i kamatnom stopom do 10%, pod uslovom da su uredno vraćali kredite u prethodnom periodu, navedeno je u Javnom pozivu. Pravo na korišćenje subvencije dijela kamata imaju i fizička lica – nosioci polјoprivrednih gazdinstava, koji imaju prebivalište u Brčko distriktu BiH i koji su upisani u Registar polјoprivrednih gazdinstava i Registar klijenata na području Brčko distrikta BiH.

Sredstva za subvencionisanje dijela kamata obezbjeđena su Budžetom Brčko distrikta BiH za 2017. godinu.

Više informacija na www.rgfbd.com

www.brckodanas.com

OSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite Vaše ime