Rezultati brčanske “Trojke iz bloka”: Porodica Gavrić ima vodu u kući

68

“Jedna od prioritetnijih akcija organizacije Srbi za Srbe ove godine bila je pomoć za porodicu Gavrić iz mjesta Pukiš koje se nalazi na pola puta između Brčkog i Lopara. Razlog i više opravdan, Gavrići su čekali šesto dijete, a jedina stvar koju je trebalo uraditi jeste bebu dočekati onako kako to dolikuje – u potpuno preuređenom domu, sa kupatilom i po prvi put vodom u kući”, kažu u humanitarnoj organizaciji “Srbi za Srbe”

Odmah nakon održane Trojke iz bloka u Brčkom sa koje su sva prikupljena sredstva preusmjerena za pomoć porodici, “Srbi za Srbe” su se dali na posao, tako da kad je mala Marija polovinom mjeseca septembra stigla na svijet bilo je sve spremno da se useli u svoj novi dom.

Osim Marije, otac i majka porodice, Dragan i Tatjana, imaju još petoro djece i to tri kćerke: Draganu (13), Jelenu (11) i Danijelu (1) i dva sina: Nenada (5) i Mikicu (2). Pomoć porodici Gavrić većim dijelom ogledala se u renoviranju i opremanju namještajem i pokućstvom prizemlje kuće.

“Takođe, porodici je urađeno kupatilo koje nisu imali i dovedena voda do kuće, te zamjenjena kompletna stolarija u i na kući i postavljen novi krov sa limarijom, a vrijednost čitavog projekta je iznosila: 33.546,75 KM. Valja spomenuti i to da je porodica Gavrić samo jedna od porodica koja je zahvaljujući organizaciji Srbi za Srbe po prvi put dobila vodu u kući i novo kupatilo”, navodi se u saopštenju.

Iako zvuči gotovo nevjerovatno da u današnje vrijeme neko živi bez vode, ipak smo svjedoci da je još mnogo takvih porodica. Zato i akcija kao što je bila ova uliva nadu da će se rješavanjem jednog po jednog slučaja u bliskoj budućnosti riješiti taj problem ili bar svesti na minimum.

“Sve što je urađeno u ovoj akciji je samo mali doprinos borbi protiv bijele kuge i borbi za povećanje nataliteta. Ipak, najveći teret te borbe podnose porodice kao što su Gavrići, gdje mladi otac i majka i pored svih nedaća uspijevaju da odgajaju šestoro djece. A zbog toga mi moramo ponijeti teret da ih pomažemo makar na ovaj način”, kažu ovi veliki humanitarci.

“Trojka iz bloka” u Brčkom se održava u prvoj polovini avgusta svake godine, a ako ne želite čekati sljedeću, jedan poziv na broj 17763 u Republici Srpskoj i Federaciji BiH najlakši je način da pomognete višečlanim porodicama.